lørdag den 5. september 2009

Trafik (1) - trafik lys



Pga. travlhed og nogle tekniske problemer har jeg haft en pause med bloggen, men nu må det vist være på tide at starte op igen!

Og hvorfor så ikke starte med et trafik emne. Det kunne jo f.eks. være vedr. bil-køer (for dem er der rigtig mange af i England!), men det har du sikkert allerede lagt mærke til, selvom du evt. lige er flyttet til England. Så derfor i stedet noget om trafik overvågning og bøder; sidstnævnte kan desværre være svært helt at undgå.

Du har måske undret dig over, at englænderne så godt som altid er vældig flinke til at stoppe i go' tid for rødt lys. Jeg har i hvert fald lagt mærke til forskellen mellem England og Danmark, idet danskere i Danmark efterhånden ikke respekterer rødt lys mere (for dårligt!!). Generelt har englænderne jo en meget bedre trafik kultur end vi har i Danmark; man hjælper hinanden meget mere i trafikken - men én af grundene til, at man stopper i go' tid i England er faktisk, at man har kamera på rigtig mange lyskurve; så kører du over for rødt lys risikerer du at få en bøde.

På billedet ses kameraet (hvis du forstørrer billedet), men det kan faktisk være rigtig svært at se, når du kommer kørende, så stop i go' tid for gult/rødt lys! Og spar menneskeliv!